En Ucuz Bilgisayar

Merhaba arkadaşlar… Bu yazımızda sizlere 5$’a satın alabileceğiniz bir bilgisayardan bahsedeceğiz.

[sam id=”1″ codes=”true”]

Raspberry Pi Zero, piyasada 5$’a (günümüzde 15 tl) satın alabileceğimiz basit bir mini bilgisayardır. Bu bilgisayardan çok büyük bir performans beklenmese bile İnternet‘e bağlanma, metin belgelerini düzenleme, basit programlar yazma, basit oyunlar oynamak gibi işlemleri yapabilir.

İşletim sistemi olarak Windows değil de Linux tabanlı işletim sistemleri kullanırsak daha iyi bir performans elde edebiliriz.

raspbery_pi_zero

Bende RaspBerry Pi 2 modal B var. Dün işletim sistemi yükledim. Ubuntu Mate yükledim. Gayet güzel bence. İnternete girdim. Facebook’u ve bu siteyi açtım. Açtı. Oyunlarda minecraft var açılıyor ve hiç kasmıyor. Videom: https://www.youtube.com/watch?v=r8InWajl9Bg

Sadece biraz ısınma sorunu var. Çok ısınmıyor ama ısınınca görüntüyü kesiyor. Şimdi size biraz genel özelliklerinden bahsedeyim: Üzerinde 4 adet USB portu var. HDD’lerin farklı bir güç kaynağı yardımı ile çalıştırılması tavsiye ediliyor. Onun dışında tüm USB cihazları sorunsuz çalıştırıyor. Bir adet HDMI çıkışı var. Bu çıkış ile tüm HDMI girişi olan aygıtları monitör olarak kullanabileceğimiz gibi HDMI to VGA dönüştürücüsü kullanarak vga çıkışı da elde edebiliriz. Bu dönüştürücünün direk kablo olanları ve kutulu olanları var. Kablo alırsanız çalışmayacaktır. Fakat kutulu bir dönüştürücü kullanırsanız sorunsuz çalışacaktır. İnternette kargo dahil 20 TL gibi bir fiyata bulabilirsiniz. Bir adet ethernet portu var. İnternete girmemizi sağlıyor doğal olarak 🙂 Fakat USB bir kablosuz alıcı yardımı ile Wİ-Fİ ye bağlanabilirsiniz. Bir adet kulaklık çıkışı var. Çok kaliteli olmasa bile ses veriyor.  Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Yazıyı daha sonra düzenlediğimde kurulumun nasıl yapıldığını vs de anlatacağım.

NOT: Bu konu şu an bir taslaktır.

“En Ucuz Bilgisayar” için bir yorum

  1. 512 rami ile face dışında bir yere girimez denen ve anlaşılan bir wifi alıcısı bile olmayan ve 5 dolar değil düzgünü en az 25 dolara satılan,
    buna bir de ekran falan takacağını düşünürsek piyasdada everest everpad 7 yi 100 tl ye alıp hdmi aracılığı ile tv ye bağlayabileceğinizi düşündüğünüzde aslında biraz kazık olduğunu düşündüğüm, sadece uğraşacakların alacağını düşündüğüm gereksiz bir aygıt.
    hani ne bilim içinde wifi alıcı olsa, 25 tl ye satılsa alınabilir de. 5 dolar yurt dışından kargo ile bilmem kaç dolar olacağı tükriyee 69 tl den 250 tl ye satılan modelleri ile. valla gereksiz billa gereksiz. ha ne var. işlemtim sistemi esnasında brick olma olasılığı inanılmaz düşük.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d blogcu bunu beğendi: