TDA2822M İle Basit Bir Anfi

Merhabalar… Bu yazımda sizlere basit bir anfi entegresi olan TDA2822M‘i nasıl kullanabileceğinizi anlatacağım.

[sam id=”1″ codes=”true”]

[sam id=”1″ codes=”true”]

Bildiğimiz gibi anfiler, sesi duyulabilecek seviyelere yükseltmeye yarar. Ses özelliğine sahip her cihazda anfi bulunur. Araba radyoları, bilgisayarlar, televizyonlar, radyolar… yani günlük hayatımızda kullandığımızın cihazların çoğunda anfi vardır.

TDA2822M Entegresi Nerelerde kullanılır?

Bu kulaklık anfisi, daha çok ucuz radyo ve bilgisayar hoparlörleri vb. yerlerde sıklıkla karşımıza çıkar. Yapacağımız anfi, 15 liradan daha pahalı olmayacak 🙂

Teknik Bilgi

Boyutları ile verdiği güç oranı gayet güzel ve ucuz olduğu için çok popüler bir entegre olan TDA2822M entegresi, köprü veya stereo olarak çıkış verebiliyor. Tek kanal (köprü) çıkışı daha yüksek ses almamıza olanak sağlıyor. Bu entegrenin çalışma voltajı aralığı 1.8v ile 15v arasında değişebiliyor. Datasheet’i açmak için buraya tıklayınız.

Ben aşağıdaki videoda datasheet üzerindeki test devrelerinden köprü olanı kullandım. Şimdi onun şemasını sizlerle paylaşacağım. Bu şemayı kullanarak kendi TDA2822M anfinizi oluşturabilirsiniz. Diğer örnekler için yukarıda linkini paylaştığım datasheet’i inceleyebilirsiniz. 🙂

TDA2822M Köprü Örnek Şema
TDA2822M Köprü Örnek Şema

Örnek çalışma videosu:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d blogcu bunu beğendi: